Ξύλινα παιχνίδα

Wooden elf toys –  Μια ολοκληρωμένη εμπειρία

Τα ξύλινα παιχνίδια πάντα με συνέπαιρναν για το λόγο ότι όλες οι ανθρώπινες αισθήσεις ικανοποιούνται στο έπακρο χωρίς όμως να υπερφορτώνονται, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά παιδιά.

Πώς λοιπόν ικανοποιούνται όλες οι αισθήσεις; Η όραση με τα ωραία χρώματα και σχήματα. Επίσης οι συνδυασμοί των χρωμάτων και των σχημάτων ικανοποιούν αισθητικά την παιδική και ενήλικη όραση.

Η αφή ενεργοποιείται με το άγγιγμα αυτών των μαλακών και ζεστών κομματιών ξύλου. Είναι τριμμένα με το χέρι μέχρι το παραμικρό βουναλάκι να ισοπεδωθεί και να γίνει όσο λείο χρειάζεται. Και φυσικά το ξύλο είναι ζεστό!!!! Τουλάχιστον, πιο ζεστό από το πλαστικό!! Ιδού και η θερμότητα.
Η όσφρηση ερεθίζεται με τη λεπτεπίλεπτη μυρωδιά του ξύλου που δεν καλύπτεται από τις οικολογικές και μη τοξικές βαφές. Έτσι κάποια παιδιά, που ανακαλύπτουν ακόμα τη στοματική κοιλότητα, μπορούν άφοβα να δοκιμάσουν τα κομμάτια αυτών των όμορφων παζλ.

Και με την ακοή τι γίνεται; Αν κάποιος ηχογραφήσει τους ήχους που παράγονται στην προσπάθεια να συμπληρώσει το παζλ τότε θα ακούσει έναν μαλακό ήχο, ίσως λίγο ενοχλητικό αν το ακούσει όλο μαζί, αλλά ο κάθε ήχος απομονωμένα έχει χαλαρωτική ένταση και συχνότητα.

Όσον αφορά δε στη νοητική εξάσκηση….….όταν προσπαθήσετε να το κάνετε θα με θυμηθείτε: θέλει συγκέντρωση, χαλαρή και ξεκάθαρη σκέψη ξεπερνώντας ταυτόχρονα τα εμπόδια του εαυτού σου όπως για παράδειγμα αυτό της βιασύνης και της αποφυγής των δύσκολων στόχων.

Δείτε τα εδώ: https://woodelftoys.com/

Wooden Elf Toys